Bon dia, Bon tardi, Bonochi - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Melanie Dinther - WaarBenJij.nu Bon dia, Bon tardi, Bonochi - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Melanie Dinther - WaarBenJij.nu

Bon dia, Bon tardi, Bonochi

Blijf op de hoogte en volg Melanie

15 December 2012 | Curaçao, Willemstad

Hallo trouwe lezers,
Over iets minder dan twee maandjes zit ik al weer in het “Koude kleine Nederland”. Dus geniet nu nog maar even van mijn verslagen die jullie krijgen over het al zo mooie eiland “Curaçao” met het lekkere weer, de mooie stranden, de leuke feestjes, uitjes en wat ik zo’n beetje op mijn stage doe.
Ik ga er in ieder geval nog zeker van genieten want ik heb al gemerkt dat de tijd hier vliegt en voor ik het weet mijn koffers al weer in moet pakken.

Vorige week zondag ben ik lekker naar Cas Abou geweest. Hier ben ik samen met Jitske wezen snorkelen. En we hebben erg veel verschillende vissen gezien. Jammer genoeg zagen alleen niet zo’n grote scholen vissen. ’s Ochtends zijn we vooral bij de rotsen gaan snorkelen omdat hier altijd veel vissen zitten. Ook is hier het water niet zo diep dus zitten ze ook dicht bij je.
Hierna zijn we lekker op ons strandbedje gaan liggen en hebben we lekker in de zon liggen uitrusten en bij slapen. Daarna zijn we nog een tijd gaan snorkelen maar nu een stuk dieper in de zee. Hier zag je al veel meer grotere groepen vissen wat ook erg mooi was om te zien.
Een dagje lekker genieten. Het was ook niet zo extreem heet deze dag. Nee de volgende dag hoorde ik dat het de koudste dag in 6 jaar was geweest hier op Curaçao. ’s Nachts was het nog maar liefst 20 graden. Maar ik heb vond het wel lekker en heb het zeker niet koud gehad.

En dan woensdag 5 december pakjesavond op je kamertjes in Curaçao.
Zonder een gevulde schoen, pepernoten, cadeautjes, schuimpjes, surprises met leuke gedichtjes, chocolade letters en een bezoekje van Sint en zijn pieten die de kamer lekker vol gooien met snoepgoed. Maar voor een Sinterklaassfeertje had ik gelukkig een DVD van “Sinterklaas en de gestolen gouden pepernoot” met nog een aantal vrolijke en leuke Sinterklaasliedjes opgestuurd gekregen.
Maar mijn huisgenoten hadden ook net als ik last van een eenzamen pakjesavond en hebben ons daarom zelf maar getrakteerd op een eetentje bij “De Tropen” en vervolgens nog een drankje bij Cabanna.

Afgelopen zondag hebben we lekker aan het strand gelegen bij Porta Mari. Lekker dopperen in de zee en proberen een beetje bij te slapen . Wat jammer genoeg niet zo goed lukte. Zaterdag had ik namelijk de hele dag stage. Van 16.00 tot 21.00 uur was er ook nog een kerstmarkt. Toen ik om 22.00 uur thuis was ben ik mijn klaar gaan maken voor een gezellig avondje Bermuda. Met op de planning niet te lang te blijven en op tijd naar huis te gaan want ja ik was toch al moe. Maar het was gezellig en toen ben ik toch maar langer gebleven. De vermoeidheid was namelijk al snel weg.

Ayo dushi's en een fijn weekend allemaal!!!

PS dit keer heb ik er wel weer foto’s op gezet:)

• 15 December 2012 - 10:46

Hetty Vd Oever:

hallo melanie,

Ja de 5 maanden gaan snel voorbij maar wat dach je van 10 dagen daar met dat lekker temperatuurtje en de zon en strand die vlogen voor ons pas voorbij. Dus geniet nog maar van die paar weken daar met zon, zee, strand en de feestjes want het is zo 1 Februari de dag dat we jullie weer in ons armen kunnen sluiten. Geniet ook van een kerst in de zon wat ook heel apart zal zijn om dat te vieren in een hempje en op slipper op het strand wat me heerlijk lijkt. ( denk dat ik een beetje jaloers ben haha ) Nou nog veel plezier en fijne feestdagen en de beste wensen alvast voor 2013. tot gauw doooooiiiiiiiii

• 15 December 2012 - 12:01

Mariet:

Hoi Melanie,volgend jaar kun je weer volop pepernoten eten, geniet nu nog maar van de zon zee en het strand,zodra je hier bent ga je dat gelijk missen!!
    Het zal een hele ervaring zijn in je hempje onder de kerstboom en op het strand!!
    Geniet nog een paar weken , want het is zo voorbij jou stage op Curaçao
    Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2013 !!! Groetjes xxxxxxxx

• 15 December 2012 - 13:37

Christie:

Hoi Melleke,
    Ja 5 maanden is echt zo voorbij nog 6 weken en je komt weer naar huis dat klein kikkerlandje maar weet wel Curaçao is kleiner hè dus zo klein is Nederland niet hoor.
    Fijn weekend en nog een fijne tijd zie je snel.
    Liefs. Luve you xxx

• 16 December 2012 - 10:19

Lizé:

Hai melleke
    Nou ik heb pakjes avond ook gewerkt zelfs niet uit wezen eten maar gezorgd dat andere lekker konden eten en pakjes avond hadden .
    Wij hadden wel ń echte pakjes avond op 1 dec met heeeeeeel veeeeeel kadootjes maar wel met de verwarming aan en snachts tem. Van 0gr in plaats van 20 .
    Volgend jaar zal je zeggen zat ik maar in dat warme curaçao .
    Je hebt wel hele mooie hartjes naar je moeder gestuurd .
    Nou een hele fijne kerst in het zonnetje en zie je in het nieuwe jaar heel snel .
    Gr van je lieve tante en natuurlijk ook van de rest

• 16 December 2012 - 13:44

René:

Ha Mel,

Ik snap er niks van, je zit daar al maanden tussen al die zwarte pietjes en dan weet je niet wat je moet doen op Sinterklaas avond! Was naar buiten gegaan dan weet ik zeker dat je zo'n leuke Piet tegen het lijf was gelopen. En nu op naar de kerst, de boom staat natuurlijk al in die riante kamer van je. Nog veel plezier de komende tijd, prettige kerstdagen en natuurlijk een spetterend nieuwjaar. Beter kun je het jaar toch niet beginnen met zo'n temperatuurtje van een graad of 25.
    Houdoe

• 16 December 2012 - 20:51

Sanne De Kort:

Lieve Melanie,

Echt heerlijk al die warme verhalen en foto's! Ben blij dat hier de sneeuw net weg is:p, die zul jij een jaartje moeten missen! Haha wat een grap dat je koudste dag 20graden was en dat nog wel in de avond! Je moet inderdaad lekker blijven genieten daar, het gaat zo snel voorbij! Maar we gaan het hier wel beetje afpartyen haha, maar die strandfeestjes wordt hier een dicht en warm cafe:p. Hoop dat je dat ook goed vind! Hopelijk spreek ik je snel weer een keertje, heeel veel plezier daar en geniet er lekker nog van!!:) Ook succes met je stage natuurlijk! En tot je volgende verhaal!

Liefs Sanne

• 18 December 2012 - 09:34

Janine:

Hee Mellie,

Wat klinkt dat toch allemaal heerlijk!!!! Op een strandbedje liggen, een beetje snorkelen, bijslapen en dat allemaal onder het genot van een heerlijk zonnetje!!!! Super!! Ben heel erg jaloers op jou!!!! Geniet inderdaad nog van het mooie curacao, maar daar twijfel ik absoluut niet aan..

Groetjes Janine

• 01 Januari 2013 - 21:06

Ria En Rini:

Hallo Melanie,
    Je hebt weer heel wat beleefd daar in het warme Curacao, dat is genieten denken wij. En het snorkelen is ook fantastisch niet, al die kleuren , machtig mooi.Jammer dat de Sint aan je voorbij is gegaan, maar die komt dit jaar weer, toch!En ja jij maakt daar toch ook vele mooie dingen mee en dat kunnen wj niet zeggen. Kerst en Oud en Nieuw ook leuk geweest daar , maar wel apart zo in de zon, niet!
    Geniet er nog maar van en wat het weer betreft hier mis je niets.
    Oud en Nieuw erg regenachtig geweest, maar gelukkig minder ongelukken wat het aansteken van vuurwerk betreft en het vandaag weinig te zoeken naar onafgestoken vuurwerk, dus dat is wel weer fijn.
    Wij wensen je heel veel plezier daar en alles wat wenselijk voor 2013.
    Groetjes en tot mails. Ria en Rini.